16 september 2005

Nieuws

Nog steeds geen nieuws over de Ian Curtis voor Control. Voorlopig is de geruchtenmachine blijven steken op Cillian Murphy en Jonathan Rhys-Myers, sinds Tony Wilson aankondigde dat hij zijn oog heeft laten vallen op een Ier, 'one of the hottest young things in Hollywood', maar 'not Colin Farrell' (goddank). Die JRM die ook al Elvis speelde, en een David Bowie-pastiche in Velvet Goldmine, daar zij aan zij met Ewan McGregor. Die weer een soort Iggy Pop/Lou Reed crossover vertolkte, waarbij hij tegelijktijd ook nog griezelige uiterlijke overeenkomsten vertoonde met Kurt Cobain. Volgt u het nog?

Mooi. Want Elijah Wood, aka Frodo, gaat nu een jonge Iggy Pop spelen. En hij vind het eng. Maar hoewel hij toch nog flink aan de gewichten zal moeten hangen lijkt me, heeft 'ie in elk geval al wel de ogen. Oh, en waar ging dit naartoe? Nou, ooit meldde Elijah Wood - als groot fan - zich vrijwillig om de rol van... Ian Curtis in Control op zich te nemen. Wat me nog enger lijkt. Maar goed, zo is het kringetje weer rond. In four degrees of separation!

***

Over David Bowie gesproken: nooit te beroerd om iets te promoten door er zelf mee op het podium te gaan staan, was hij onlangs samen met The Arcade Fire te bewonderen tijdens Fashion Rocks, waar ze met z'n allen zich op Wake Up en Five Years stortten [filmpje]. Gisteren verscheen hij weer tijdens de toegift van het Arcade Fire-concert in Central Park New York, dit keer onaangekondigd. Samen speelden ze Queen Bitch en, opnieuw, Wake Up. Kijk, ik weet dat je niet overal bij kan zijn, maar sommige dingen...

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home

Een link maken